Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
trahana

Trahana ( Receta gatimi nga Natasha Velia )

Trahana. Receta gatimit është dërguar nga Natasha Velia 3 gusht 2016. Foto © Natasha Velia

Eshtë koha për përgatitjen e zajreve të dimrit. Sot bëmë çorbën. Ka çorbë të ëmbël ( që bëhet me qumësht dhe çorbë të thartë që bëhet në kos ) Unë e përgatita me kos.

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Natasha Velia klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për trahana klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim trahana duke ndjekur udhëzimet në vijim

2549 shikime

trahana

Përbërësit

5 kg miell( mundësisht miell gruri i bluar në fabrikë )

3 litra kos

1 kg domate

kripë

Përgatitja

1

Kosit i hedhim kripë dhe lëngun e domates dhe e lemë të vijë. Marim miellin, hedhim kripë, brumin e ardhur dhe zemë çorbën me kosin, brumin e zemë të fortë dhe e hedhim në kovë ose në një thes të pastër,

2

brumin e lemë rreth 5-6 ditë, e shtypim 3 herë në ditë që të mos zërë kore. Kur është fermentuar e ndajmë në kuleç të vegjël dhe i lemë në diell sa të thahet, e shkoqim dhe e sitim me sitë të rrallë.

3

Çorbën e bërë e hapim në çarçaf të pastër dhe e lemë në diell derî sa të thahet. E ruajm në qese beze dhe e përdorim në dimër.

Natasha Velia ka dërguar në KuzhinaIme.al 40 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj, kryesisht gatime tradicionale Përmetare. Natasha ka edhe restorantin e saj në Përmet. "Restorant Velia". Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Natasha Velia.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: