Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Petulla në pollçë ( Receta gatimit nga Leonora Kodra )
Petulla në pollçë është një recetë gatimi tradicionale Shqiptare. Kjo është një nga 20 + recetat e gatimit për petulla dërguar në Kuzhina Ime.
Petulla në pollçë

Përbërësit
1,5 kg Miell
250 gr Gjalp
6 thelpinj hudhra
Përgatitja
1
Marim një tas hedhim ujin, marim miellin, e përziejm me mikserin deri sa të hollohet
2
Brenda i hedhim dhe një maj luge kripë, në vazhdim vemë një tigan me gjysmën e garruzhdes, e hedhim me kujdes ne tigan kur merr formën e tiganit, e kthejmë kur të jetë gati.
3
Pastaj e heqim, ndërkohë i shtrojmë në tepsi, në vazhdim vemë tiganin ne stof hedhim gjalpin edhe hudhrat e grira brenda, shtojmë gjysem gote uj dhe pak kripë i lemë të zjejn për 5 minuta
4
pastaj i vemë në tepsi petët një nga një dhe hedhim djathin, në vazhdim i spërekasim me përbërsit që bemë në tigan, kjo vazhdon deri sa petët tona të mbarojnë. I futim për 10 minuta në furrë në 250 gradë. Ju bëftë mirë
Receta gatimit është dërguar nga Leonora Kodra 23 shtator 2017. Fotot © Leonora Kodra.
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Leonora Kodra klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për petulla klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu