Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
byrek me spinaq

Byrek me spinaq ( Receta gatimi nga Leonora Kodra )

Byrek me spinaq. Receta gatimit është dërguar nga Leonora Kodra 20 maj 2015. Fotot © Leonora Kodra

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Leonora Kodra klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim byrek me spinaq duke ndjekur udhëzimet në vijim

1973 shikime

byrek me spinaq

Përbërësit

500 gr miell

500 gr spinaq

100 gr gjizë

2 vezë

100 ml qumësht

vaj ulliri

kripë

Përgatitja

1

Bëjmë brumin për byrekun, e lemë të pushoj pak të mbuluar, më pas e lajmë dhe grijmë spinaqin, i kullojmë ujin, pasaj me dorë e shtypim, i hedhim kripë, vaj ulliri, në një tas rrahim vezën, shtojmë gjizën dhe qumështin,

2

i përziejmë dhe i hedhim në spinaqin, hapim petët nga 6, i vendosim në tepsi të lyer me gjalp, pasi kemi vënë gjysmat e petëve të spërkatura me gjalp hedhim spinaqin, shtrojmë petët e mbetura, hedhim gjalp, e presim byrekun sipas dëshirës dhe e pjekim për 30 minuta në 220 °. Ju bëftë mirë

Leonora Kodra ka dërguar në KuzhinaIme.al 6 receta gatimi me foto origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Leonora Kodra.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: