Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Pulë me oriz në tavë ( Receta gatimi nga Bukurie Nexhipi )
Pulë me oriz në tavë. Receta e gatimit për pulë me oriz në tavë është dërguar nga Bukurie Nexhipi 27 nëntor 2013. Foto © Bukurie Nexhipi
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi me mish pule klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim pulë me oriz në tavë duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
1 pulë
2 gota oriz
1 qepë
1 lugë kafeje me borzilok të thatë ose menderz
20 gr gjalp
Piper, kripë
4 gota ujë
Përgatitja
1
Në një tigan me 2 lugë vaj skuqim pulën sa të mari pak ngjyrë, e heqim pulën e hedhim në një tenxhere dhe hedhim qepën ( që e kemi grirë hollë ) e lemë sa të zverdhet dhe e hedhim mbi pulë, hedhim ujë, erzat dhe e ziejm sa të zbutet mishi.
2
Ndërkohë në një tavë hedhim orizin dhe gjalpin dhe i vendosim në furrë derisa të mari pak ngjyrë ( duhet ta trazojmë shpesh ) kur mishi të jetë gati e vendosim në tavë dhe i hedhim edhe lëngun e mishit ( qe e masim me gota që kemi hedh orizin ) nëse është pak lëng nga mishi, pjesën tjetër e shtojmë ujë. Duhet të hedhim 4 gota. E pjekim në 200 gradë C gjer sa ta shikojmë që e ka pirë të gjithë ujin.