Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
byrek qahi

Byrek ( Qahi ) ( Receta gatimi nga Bukurie Nexhipi )

Byrek ( Qahi ). Receta e gatimit për byrek ( qahi ) është dërguar nga Bukurie Nexhipi 21 nëntor 2013. Foto © Bukurie Nexhipi

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim byrek ( qahi ) duke ndjekur udhëzimet më poshtë

13658 shikime

byrek qahi

Përbërësit

1 kg miell

500 gr djath të bardhë

200 gr gjalp

2 vezë

kripë, ujë

Përgatitja

1

Miell, pak vaj dhe pak kripë, ujin sa të dojë po në mënyrë që brumi të ngelet pak i fortë. Brumin e lemë të pushojë për 1 orë.

2

Më pas thërmojmë djathin në një enë, hedhim vezët i trazojmë mirë, në fund bashkojmë edhe 150 gr gjalp ( të ambientit ).

3

Pasi ka kaluar 1 orë marim brumin dhe i ndajmë në 10 pjesë dhe fillojmë të hollojmë petët, petët i shtrojmë në tavolinë që e kemi spërkatur me pak miell më parë, shtrojmë dy si fillim, spërkatim petën me masën që kemi përgatiur më parë, e kështu me radhë deri sa petët mbarojnë (hedhim në çdo petë nga masa ) pasi kemi vënë petën e fundit e lyejmë sipër me gjalp të shkrirë dhe e palosim byrekun në formën e një kutije.

4

E hedhim në tavë me letër furre, e presim në formë katrore, e lyejmë përsëri me gjalp të shkrirë dhe e pjekim për 45 minuta në 180 gradë C

Bukurie Nexhipi ka dërguar në KuzhinaIme.al 69 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: