Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Kek me fruta të thata ( Receta gatimi nga Bukurie Nexhipi )
Kek me fruta të thata. Receta e gatimit për kek me fruta të thata është dërguar nga Bukurie Nexhipi 20 nëntor 2013. Foto © Bukurie Nexhipi
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për kek klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim kek me fruta të thata duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
500 gr miell
1 lugë gjelle maja
80 gr sheqer
1 vezë
150 gr qumësht të ngrohtë
150 gr gjalp
pak kripë
300gr rush të thatë
100 gr fruta të thata, limon, portokall
100 gr bajame
1 lugë gjelle aremyshk
1 lugë kafeje me kanellë
pak rum
Pasi e kemi përfunduar duhet: 80 gr sheqer pudër dhe gjalp i shkrirë
Përgatitja
1
Rrushin e thatë e përziejm me rum dhe e lemë në një enë me kapak të pushojë. Majanë, sheqerin e hedhim në një enë dhe e perziejm me qumështin e ngrohtë.
2
Në një enë tjetër përziejm miellin, gjalpin dhe vezën dhe i bashkojmë sëbashku me qumështin. Brumi nuk duhet të jetë shumë i butë
3
Pasi e kemi punuar brumin, e lemë të pushojë për 30 minuta.
4
Pas 30 minutash. E marim brumin dhe e përziejm me frutat e thata me kanellë, muskat, e punojmë lehtë me duar, i japim një forme dhe e pjekim në 170 gradë C për 45 minuta. Pasi ka përfunduar pjekja e lyejm me gjalpin e shkrirë dhe e spërkasim me sheqer pudër