Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Gjellë me qofte ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Gjellë me qofte. Receta gatimit është dërguar nga Ervina Saliu 23 nëntor 2015. Fotot © Ervina Saliu.
Nuk duhet ta humbisni këtë recetë, e lehtë dhe e shpejtë por më tepër fantastike në shije/Ervina Saliu
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për qofte klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për gjellë klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim gjellë me qofte duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
Për qoftet:
500 gr mish të grirë
1 vezë
10 lugë gjelle me oriz
2 karrota
2 lugë gjelle me vaj
1 qepe të grirë
kripë, piper, majdanoz
Përgatitja
1
I përziejm mirë dhe i lemë në figorifer 1 orë, më pas i marim dhe i japim formën dhe i vendosim mënjanë.
2
Mbushim një tenxhere me ujë gjer nga mesi, hedhim 1 filxhan kafeje me vaj, 4 patate në copa, 2 karrota, i lemë të marin valë më pas shtojmë qoftet dhe i ziejm në temperaturë të ulët rreth 50 minuta.
3
Rrahim në një tas 2 të bardha vezësh gjer sa të zbardhen më pas i shtojmë të verdhat, lëngun e dy limonave dhe 2 lugë të vogla niseshte, i përziejm mirë.
4
Shtojmë 2 garuzhde nga lëngu i gjellës në tas duke e përzier shumë shpejt. Më pas shtojmë masën e tasit në gjellë dhe tundim tenxheren për 2 minuta. E mbulojmë me picetë të pastër jo me kapak. Nuk e ziejm më, është gati.