Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
shendetlie

Shëndetlie ( Receta gatimi nga KuzhinaIme.al )

Shëndetlie. Receta gatimit për shëndetlie është publikuar nga KuzhinaIme.al 2 janar 2017. Foto © KuzhinaIme.al

Mësoni si të përgatisim shëndetlie duke ndjekur udhëzimet në vijim

Ps.

Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

1374 shikime

shendetlie

Përbërësit

4 vezë + 1 të verdhë për lyerje nga sipër

500 gr miell

200 gr gjalpë

100 gr sheqer

1 filxhan çaji me mjaltë

1 filxhan çaji me arra

1 lugë kafeje me sodë buke

Pluhur arrash për sipër ëmbëlsirës

Shërbeti:

1 gotë ujë

2 gota sheqer

2 lugë me lëng limoni

Disa kokra karafili për aromë

Përgatitja

1

Hedhim miellin dhe hapim një gropë në mes të tij ku hedhim vezët, shtojmë gjalpin, sheqerin, mjaltin, i përziejmë.

2

Pas disa minutash punë me brumin shtojmë edhe sodën e bukës. I përziejmë mirë. Shtojmë arrat, e përziejmë masën mirë e mirë.

3

Marim tepsinë për pjekjes dhe e lyejmë me pak gjalp dhe pak miell.Hapim brumin. E pjekim për rrath 40 minuta në 140 gradë, e lemë deri sa pjesa sipër të marrë ngjyrë kafe të errët. E lemë të ftohet për rreth 20 minuta dhe e presim në copa. I hedhim sipër pluhurin e arrave.

4

Përgatisim shërbetin duke zier përbërësit. Shërbeti hidhet i nxehtë ndërkohë që shëndetlija duhet e ftohtë. Para se të shërbehet lihet të paktën për 8 orë që të ëmbëlsohet mirë.

KuzhinaIme.al ka filluar si një faqe në Facebook në 2012. Gjatë këtyre viteve janë dërguar mbi 4000 receta nga më shumë se 100 autorë. Në këtë website do gjeni një përmbledhje të këtyre recetave të organizuara sipas kategorive përkatëse

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: