Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
recel kumbulle

Reçel kumbulle ( Receta gatimi nga Natasha Velia )

Reçel kumbulle. Receta gatimit është nga Natasha Velia 17 gusht 2016. Fotot © Natasha Velia

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Natasha Velia klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për reçel klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim reçel kumbulle duke ndjekur udhëzimet në vijim

1674 shikime

recel kumbulle

Përbërësit

1 kg kumblla,

1 kg sheqer,

2 gota ujë

Përgatitja

1

Meren kumbullat u hiqet bërthama, qërohen dhe hidhen në ujë me gëlqere për 2 orë. Hiqen nga gëlqeria shplahen mirë me ujë vihen në zjarr për 5 minuta hiqen dhe lihen në ujë të ftohtë.

2

Në zjarr vendoset tenxherja me sheqer dhe ujë, lihet pak të ziej dhe hidhen kumbullat, lihen në zjarr për 15 minuta.

3

Hiqen nga zjarri dhe lihen për 24 orë në qetësi. Pastaj hiqen kumbullat nga tenxherja dhe tenxherja vihet në zjarr sa të trashet shërbeti. Kumbullave i vihen thelbinj bajame dhe hidhen në tenxheren me shërbet, lihet në zjarr sa të bëhet gati. Në fund i hidhet pak limontoz dhe disa fleta barbarozë.

Natasha Velia ka dërguar në KuzhinaIme.al 40 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj, kryesisht gatime tradicionale Përmetare. Natasha ka edhe restorantin e saj në Përmet. "Restorant Velia". Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Natasha Velia.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: