Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
recel kumbulle

Reçel kumbulle ( Receta gatimi nga Natasha Velia )

Mësoni si të përgatisim reçel kumbulle duke ndjekur udhëzimet në vijim. Kjo është një nga 30 + recetat e gatimit për reçel dhe gliko dërguar në Kuzhina Ime.

Reçel kumbulle

1733 shikime
recel kumbulle

Përbërësit

1 kg kumblla,
1 kg sheqer,
2 gota ujë

Përgatitja

1
Meren kumbullat u hiqet bërthama, qërohen dhe hidhen në ujë me gëlqere për 2 orë. Hiqen nga gëlqeria shplahen mirë me ujë vihen në zjarr për 5 minuta hiqen dhe lihen në ujë të ftohtë.
2
Në zjarr vendoset tenxherja me sheqer dhe ujë, lihet pak të ziej dhe hidhen kumbullat, lihen në zjarr për 15 minuta.
3
Hiqen nga zjarri dhe lihen për 24 orë në qetësi. Pastaj hiqen kumbullat nga tenxherja dhe tenxherja vihet në zjarr sa të trashet shërbeti. Kumbullave i vihen thelbinj bajame dhe hidhen në tenxheren me shërbet, lihet në zjarr sa të bëhet gati. Në fund i hidhet pak limontoz dhe disa fleta barbarozë.
recel gliko kumbulle
Foto © Natasha Velia – dërguar për KuzhinaIme.al 17 gusht 2016
recel gliko kumbulle
Foto © Natasha Velia – dërguar për KuzhinaIme.al 17 gusht 2016
recel gliko kumbulle
Foto © Natasha Velia – dërguar për KuzhinaIme.al 17 gusht 2016

Receta gatimit për reçel kumbulle është dërguar nga Natasha Velia 17 gusht 2016. Fotot © Natasha Velia

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Natasha Velia klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për reçel klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Natasha Velia ka dërguar në KuzhinaIme.al 40 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj, kryesisht gatime tradicionale Përmetare. Natasha ka edhe restorantin e saj në Përmet. "Restorant Velia". Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Natasha Velia.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: