Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Embelsirë me shërbet ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Embëlsirë me shërbet. Receta e gatimit për embëlsirë me shërbet është dërguar nga Ervina Saliu 6 shkurt 2015. Fotot © Ervina Saliu
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim embëlsirë me shërbet duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
200 gr gjalp,
1 filxhan çaj me sheqer,
3 vezë,
1 filxhan çaji me lëng portokalli,
3 filxhana çaji me miell,
lëkurën e një limoni,
2 lugë të vogla pluhur pjekës,
pak kanellë.
Për shërbetin:
2 gota ujë,
2 gota sheqer,
lëkurën e një limoni,
lëkurën dhe lëngun e një portokalli.
Përgatitja
1
Rrahim për 5 minuta sheqerin me gjalpin, më pas shtojmë vezët një nga një, lëngun e portokallit, miellin, pluhurin pjekës dhe kanellën, e rrahim për pak akoma, më pas e hedhum në tepsi, sipas dëshirës mund ti bëjmë forma të ndryshme me çokollatë të shkrirë që e bashkojmë me 2 lugë nga brumi.
2
E pjekim në 170 gradë rreth 40 minuta. E lemë të ftohet. Ziejm shërbetin për 10 minuta më pas e lemë të ftohet 5 minuta dhe ja hedhim embëlsirës që e kemi prerë më parë.
3
E mbulojmë dhe e lemë të ftohet mirë. Ju bëftë mirë