Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
byrek me djath dhe veze

Byrek me djath dhe vezë ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )

Byrek me djath dhe vezë. Receta e gatimit për byrek me djath dhe vezë është dërguar nga Ervina Saliu 12 janar 2014. Fotot © Ervina Saliu

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim byrek me djath dhe vezë duke ndjekur udhëzimet në vijim

11900 shikime

byrek me djath dhe veze

Përbërësit

2 gota miell,

4 lugë vaj,

ujë sa të mari.

Për mbushjen:

400 gr djath të bardhë,

2 vezë,

2 lugë vaj,

majdanoz,

piper.

Përgatitja

1

Në një tas hedhim miellin dhe vajin dhe e përziejm mirë sa të bëhet si rërë, më pas shtojmë ujin pak nga pak duke punuar brumin, është gati kur nuk ngjit më nëpër duar.

2

E marim e ndajmë në 10-15 topa të vegjël, marim njërin top dhe e hapim në një petë të hollë, lart i hedhim nga masa që i kemi përzier të gjitha në një tas, peta duhet të jetë e lyer mirë nga të gjitha anët, e mbledhim në rolo e më pas i japim formën që duam,

3

e vendosim në tavë të lyer me yndyrë dhe kështu veprojmë me të gjitha. Nga lart e spërkasim me pak ujë, i hedhim edhe pak vaj dhe e pjekim në 220 gradë për 20-25 minuta. Ju bëftë mirë

Ervina Saliu ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimtve të saj. Klikoni mbi emrin Ervina Saliu për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Ervina Saliu.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: