Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
recel me lekura portokalli

Reçel ( gliko ) me lëkura portokalli ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )

Reçel ( gliko ) me lëkura portokalli. Receta e gatimit për reçel ( gliko ) me lëkura portokalli  është dërguar nga Ervina Saliu 25 maj 2013. Fotot © Ervina Saliu

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për reçel klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim reçel ( gliko ) me lëkura portokalli duke ndjekur udhëzimet në vijim

4132 shikime

recel me lekura portokalli

Përbërësit

1 kg lëkura portokalli,

1,2 kg shqeqer,

1,2 l ujë dhe lëngun e gjysëm limoni.

Përgatitja

1

Marim portokallet, i grijmë pak lëkurën, jo shumë që te dali e bardha. Kur ti kemi mbaruar u presim bishtat, i presim në formë rripash, i peshojmë dhe më pas i vendosim në tenxhere me ujë dhe i zijm 5 minuta.

2

I heqim, i hedhim ujë të ftohtë, i lemë të ftohen. Më pas i marrim, i mbledhim në formën që shikoni foton dhe u vemë kunj dhëmbësh që të mos hapen.

3

Kur ti kemi mbledhur të gjitha i fusim në një tas me ujë dhe i lemë një nate e një ditë duke i ndërruar vazhdimisht ujin.

4

Më pas marrim një tenxhere, hedhim sheqerin dhe ujin, kur të mari valë shtojmë edhe lëkurat e portokallit si janë, me kunjat e dhëmbëve, i lemë të ziejn.

5

Zierja mban rreth një orë. Pak minuta para se ta heqim i hedhim lëngun e limonit. Ju bëftë mirë

Ervina Saliu ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimtve të saj. Klikoni mbi emrin Ervina Saliu për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Ervina Saliu.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: