Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Pica ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Pica. Receta e gatimit për picë është dërguar nga Ervina Saliu 12 shkurt 2015. Foto © Ervina Saliu.
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për pica klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim picë duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
500 gr miell,
2 lugë të vogla maja,
pak vaj dhe rigon.
Përgatitja
1
Hedhim përbërësit e mësipërm në një tas dhe shtojmë ujë të vakët sa të mari gjerisa të bëhet brumi i butë.
2
E mbulojmë, e lemë 1 orë. Më pas e marim, e ndajmë në dy pjesë dhe e hapim jo shumë të trashë.
3
E lyejm me salcë që e bëjmë vetë ose të gatshme, vendosim proshutë pule ose ç’të dëshironi, domate, ullinj nga lart, i hedhim një grusht djathë, e lemë 10 minuta akoma më pas e pjekim në 200 gradë për 20 minuta, 5 minuta para se ta nxjerrim e mbulojmë mirë me djathë të grirë. Ju bëftë mirë