Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
byrek me patellxhana

Byrek me patëllxhana ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )

Byrek me patëllxhana. Receta e gatimit për byrek me patëllxhana është dërguar nga Ervina Saliu 19 shtator 2013. Foto © Ervina Saliu

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim byrek me patëllxhana duke ndjekur udhëzimet në vijim

1523 shikime

byrek me patellxhana

Përbërësit

5 patëllxhana mesatar,

2 qepë,

2 hudhra,

2 domate,

1 filxhan kafeje me vaj ulliri,

200 ml qumësht pana.

Për brumin duhet:

500 gr miell,

1 filxhan kafeje me gjalp në temperaturë dhome,

ujë rreth 1 filxhan.

Përgatitja

1

Zemë para brumin, hedhim miellin dhe gjalpin në tas dhe i përziejm mirë, më pas shtojmë ujin pak nga pak duke punuar brumin, është gati kur nuk ngjit më nëpër duar.

2

E mbulojmë brumin dhe e lejmë mënjanë gjer sa të pergatisim gjellën. Pastrojmë patëllxhanat nga lëkura, i presim në kubik të vegjël i vejmë në një tepsi, i spërkasim me 2 lugë vaj, i hedhim edhe kripë dhe i pjekim në furrë për 10-15 minuta gjer sa të marin ngjyrë.

3

Skuqim në tigan qepën dhe hudhrat gjer sa të zbuten, shtojmë patëllxhanat, domatet e prerë në copa të vogla i lejmë për pak minuta dhe i shtojmë një gotë ujë. E lejmë të ziej, kur të trashet i hedhim panën, piper dhe pak majdanoz. E lejmë për 5 minuta dhe më pas e lejmë të ftohet pak.

4

Marim brumin e ndajme në dy pjesë dhe të dyja pjesët i bëjmë ne tre topa të vegjël. Marim tre të parët, i hapim në madhësinë e një pjate të vogël, i lyejm çdo njërën mirë me nisheste dhe i vejmë njëra mbi tjetrën dhe e hapim në një petë.

5

Lyejm tavën me vaj, shtrojmë petën, hedhim gjellën dhe nga lart hapim petën tjetër në të njëjtën mënyrë si te e para. E presim, e spërkasim me pak vaj dhe ujë, e pjekim në 200 gradë rreth 30-40 minuta. Eshtë një byrek jo i zakontë por është tepër e shijshme, mua që fëmijët s’mi hanë patëllxhanat, këtë byrek e pëlqejnë jashtë mase shumë. Ju bëftë mirë

Ervina Saliu ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimtve të saj. Klikoni mbi emrin Ervina Saliu për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Ervina Saliu.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: