Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
Kroasan me marmalate

Kroasanë me marmalatë ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )

Kroasanë me marmalatë. Receta e gatimit për korasanë me marmalatë është dërguar nga Ervina Saliu 11 gusht 2013. Foto © Ervina Saliu

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për korasanë klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim korasanë me marmalatë duke ndjekur udhëzimet në vijim

3496 shikime

Kroasan me marmalate

Përbërësit

1 kg miell,

2 vezë,

500 ml qumësht,

200 ml vaj,

4 lugë gjelle sheqer,

2 lugë maja,

pak kripë

Për lyerjen e petëve:

100 gr gjalp,
1 vezë

Përgatitja

1

Përziejm të gjithë përbërësit e brumit bashkë per disa minuta. Më pas e ndajmë brumin në dy pjesë dhe te dy pjesët i bëjmë nga 12 topa të vegjël.

2

Hapim 6 topat e parë në madhësinë e një pjate çaji dhe i vemë të gjashta mbi njëra tjetrën duke lyer çdo petë me gjalp.

3

Të gjashta këto i hapim në një petë jo shumë të hollë. E presim në formën e një pice, lyejm çdo fije pete me marmalatë dhe i mbledhim, siç duken në foto.

4

Kështu vazhdojmë edhe me petat e tjera. I lemë të mbledhura për 30 minuta, i lyejm me vezë nga lart. I pjekim në furrë të ngrohtë në 200 gradë për 20-30 minuta gjer sa të marin ngjyrë. Ju bëftë mirë

Ervina Saliu ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimtve të saj. Klikoni mbi emrin Ervina Saliu për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Ervina Saliu.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: