Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
Gurabije Greke - Daniela Pepa - KuzhinaIme.al

Gurabije (Kourabiedes) Greke ( Receta gatimi nga Daniela Pepa )

Një recetë tradicionale Greke, këto biskota përgatiten për festa. Receta gatimit është dërguar nga Daniela Pepa 20 dhjetor 2012. Foto © Daniela Pepa

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Daniela Pepa klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për guabije klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim gurabije duke ndjekur udhëzimet në vijim

1853 shikime

Gurabije Greke - Daniela Pepa - KuzhinaIme.al

Përbërësit

800gr miell

450gr gjalpë pa kripë

150gr sheqer pluhur + për spërkatje

2 të verdha vezësh

1 bustinë vanilje

1 lugë të vogël pluhur pjekës

pak kripë

100gr bajame të pjekura dhe të thërrmuara

Përgatitja

1

Rrahim gjalpin me ndihmën e një mikseri kuzhine për 10-15 minuta derisa të formohet një masë krejtësisht kremoze.

2

Shtojmë sheqerin pluhur dhe vazhdojmë rrahjen edhe për 5 minuta të tjera derisa të dy përbërësit të homogjenizohen mirë me njeri tjetrin.

3

Shtojmë një nga një të verdhat e vezëve derisa të bashkohen mirë, vaniljen dhe së fundi uzon duke vazhduar përzierjen me lugë druri.

4

Në një enë tjetër sitim miellin, shtojmë pluhurin pjekës dhe pak kripë duke i përzierë mirë. Këtë përbërje ia shtojmë kremit të gjalpit ngadalë duke e përzierë nga poshtë lartë derisa të formohet një brumë i butë (shtojmë akoma miell nëse është e nevojshme).

5

Së fundi, shtojmë edhe copëzat e bajameve gjithmonë duke e përzierë brumin. I japim gurabijeve formën e dëshiruar: sfera, gjysmëhëne etj, duke i vendosur në tavë të shtruar me letër furre.

6

I pjekim në furrë të parangrohur në 150°C për 30-35 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë në sipërfaqe, por jo të errësohen shumë. I lëmë të ftohen për rreth 10 minuta në temperaturë ambienti dhe më pas i kalojmë në sheqer pluhur.

Këshillë: Gurabiet mund të ruhen deri në 1 muaj në një enë alumini të mbyllur me kapak dhe të vendosur në një vend të freskët.

7

I lëmë të ftohen për rreth 10 minuta në temperaturë ambienti dhe më pas i kalojmë në sheqer pluhur.

8

Këshillë: Gurabiet mund të ruhen deri në 1 muaj në një enë alumini të mbyllur me kapak dhe të vendosur në një vend të freskët.

Daniela Pepa ka dërguar në KuzhinaIme.al 25 receta gatimi, kryesisht me fotot origjinale të gatimeve të saj, por edhe disa me foto të huazuara. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Daniela Pepa.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: