Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Fërgesë me mëlçi ( Receta gatimi nga Daniela Pepa )
Fërgesë me mëlçi, një gatim tradicional, i shpejtë dhe shumë i shijshëm. Receta gatimit për fërgesë me mëlçi është dërguar nga Daniela Pepa 13 dhjetor 2012. Foto © Daniela Pepa
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Daniela Pepa klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për fërgesë klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim fërgesë me mëlçi duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
500 gr mëlçi viçi (ose pule)
300 gr gjizë
1 spec jeshil
1 spec i kuq
1 qepë të madhe
1 domate
vaj ulliri
kripë, piper.
Përgatitja
1
Në një tigan vemë mëlçinë të ziej pak me ujë (shikojeni me sy dhe provojeni kur të ziej), ndërkohë qe mëlçia zien përgatisim qepën, në nje tigan e skuqim, pastaj hedhim 2 specat që janë të prera katrore të vegjël.
2
Më vonë hedhim edhe gjizën, i përziejm bashkë derisa meret një ngjyrë pastaj hedhim mëlçitë pasi janë zier i hedhim te tigani tjetër, hedhim kripë, piper dhe pak ujë përsëri që të ziej bashkë me gjizën, shikojeni dhe provojeni pastaj e kur të jetë gati e hiqni dhe e servirni të nxehtë. Në fund ju bëftë mirë.
KategoritëDaniela PepaGatime tradicionaleKuzhina ShqiptareMish puleReceta gatimiReceta gatimi drekëReceta gatimi mbrëmje
Daniela Pepa