Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
pogace lule

Pogaçe lule ( Receta gatimi nga Vlora Osmani )

Pogaçe lule. Receta e gatimit është dërguar nga Vlora Osmani 16 gusht 2013. Foto © Vlora Osmani

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Vlora Osmani klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për pogaçe klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim pogaçe lule duke ndjekur udhëzimet në vijim

3476 shikime

pogace lule

Përbërësit

1 kg miell

½ litër qumësht

2 vezë + 1 për lyerje të pogaçes

125 ml vaj

1 ose 2 lugë supe me sheqer

1 lugë çaji me kripë

1 qeskë me sheqer vanilje

2 qeska me tharmë buke

100 gr gjalpë

Përgatitja

1

Ulet tharmi në ½ gotë qumësht të vakët (merret masa nga qumështi) me 1 lugë miell dhe pak sheqer. Zihet brumi me përbërësit e sipër shënuar, përpos gjalpit dhe 1 vezë.

2

Brumi ngjeshet në tavolinë të përmillur, pastaj vendoset në enë ku është zënë, lyhet me një lugë vaj dhe i mbuluar qëndron në vend të vakët afro dy orë. Brumi I ardhur ngjeshet pak, pastaj ndahet në dy pjesë.

3

Njëra pjesë e brumit ndahet në 5 kuleçë dhe veprohet njëlloj sikurse me brumin e parë. Petët e lyera vendosen në mesin e zbrazët të tepsisë dhe priten në 8 pjesë, por prerja bëhet në mes të petales së përvjelur. Edhe këto 8 pjesë të prera përvilen në mes të petaleve të mëparshme.

4

Në mes vendoset brumi në formë topthi, i cili e formon lulen. Pogaçja mbulohet me pecetë për 30-40 minuta pastaj lyhet me vezë, mbi I hidhet susam dhe futet në furrë të nxehtë me temperaturë 200 gradë C për tu pjekur për afro 30-35 minuta.

Vlora Osmani ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 10 receta gatimi me foto origjinale të gatimeve të saj dhe të huazuara. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjithë recetat e gatimit Vlora Osmani.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: