Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Tortë me luleshtrydhe ( Receta gatimi nga Bukurie Nexhipi )
Tortë me luleshtrydhe. Receta e gatimit për tortë me luleshtrydhe është dërguar nga Bukurie Nexhipi 10 tetor 2015. Foto © Bukurie Nexhipi
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim embëlsira duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
Për pandispanjën:
6 vezë
100 gr sheqer
60 gr miell
60 gr niseshte
1 pako vanilje
1 lugë kafeje me pluhur pjekes
Për kremin:
500 gr Quark ( është lloj salcë kosi )
300 ml pana kuzhine
500 gr mascarpone
1 kg luleshtrydhe të vogla
2 bustina vanilje sheqer
100 gr sheqer
2 lugë gjelle liker ose konjak
Përgatitja
1
Bashkojmë vezët me sheqerin dhe i rrahim gjer sa të zbehet e verdha e vezës, bashkojmë përbërësit e tjerë dhe i hedhim mbi masën e vezës me një sitë kuzhine. I përziejm me një lugë me avash që mos të bjeri masa dhe e hedhim në një foremë 26 për pandispanjë, ,me letër furre. E pjekim në 180 gradë për 40 minuta.
2
Përziejm quark, sheqer, vanilje, liker ose konjak me rrahëse elektrike deri sa shikojmë qe sheqeri ka shkrirë, shtojmë maskarponen dhe i përziejm përsëri. Në një enë tjetër përziejm panën ( me 1 bustin për pana që e ndihmon në mos shkrirjen e shkumës ) deri sa masa të krijohet shkume dhe e bashkojmë te masa e mëparshme, e i përziejm lehtë me 1 pirun dhe i shtojmë 70 gr luleshtrydhe të prera në copa të vogla.
3
Pasi pandispanja është gati, e lemë të ftohet dhe e presim në 3 pjesë. E mbushim me krem dhe para se të hedhim luleshtrydhet te kremi heqim pak nga masa e kremit që të lyejm tortën nga jashtë. I vendosim pjesën tjetër e luleshtrydhet nga lart dhe e vendosim për 2 orë në frigorifer. Ju bëftë mirë