Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
Recel ftoi

Reçel ftoi ( Receta gatimi nga Bukurie Nexhipi )

Reçel ftoi. Receta e gatimit për reçel ftoi është dërguar nga Bukurie Nexhipi 13 dhjetor 2013. Foto © Bukurie Nexhipi

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për reçel klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim reçel ftoi duke ndjekur udhëzimet në vijim

1630 shikime

Recel ftoi

Përbërësit

Për 3 – 4 ftonj na duhet:

700 gr sheqer

1 kokër limon

pak vanilje ose karafil pluhur

1 gotë ujë

pak lëng limoni

Përgatitja

1

Presim limonin në feta dhe e vendosim në një enë me ujë.

2

Pastrojmë ftonjtë nga lëkura, i presim në copa dhe i vendosim në ujin me limon gjer sa ti kemi përfunduar të gjithë.

3

Në një enë hedhim sheqerin dhe 1 gotë ujë, e lemë gjer sa të thyej valë dhe hedhim ftonjtë ( i kemi heq ftonjtë nga uji me limon ) e lemë të ziej për 10 minuta e heqim nga zjari dhe e lemë për 5-6 orë të pushojë, e vendosim përsëri në zjarr dhe e ziejmë për 20 minuta, e lemë përseri 2-3 orë dhe e ziejmë përfundimisht. .

4

Pak para se të përfundojë hedhim vaniljen ose pluhur karafili edhe pak lëng limoni

Bukurie Nexhipi ka dërguar në KuzhinaIme.al 69 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: