Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Pastiço me qumësht ( Receta gatimi nga Bukurie Nexhipi )
Pastiço me qumësht. Receta e gatimit për pastiço me qumësht është dërguar nga Bukurie Nexhipi 31 janar 2014. Foto © Bukurie Nexhipi
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për pastiçe klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim pastiço me qumësht duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
400 gr makarona për pastiço
500 ml qumësht
5 vezë
100 gr gjalp
kripë
Për beshamelin:
2 lugë miell
1 të verdhë veze
2 gota qumësht pana (ai është edhe për ëmbëlsira)
pak kripë, pak gjalp
2 lugë gjelle me djathë të shkrirë Guda (Në mungesë mund të hidhni sipër pastiëos djath të grirë (Guda)
Përgatitja
1
I ziejmë makaronat përgjysëm dhe i hedhim në tavë të lyer me gjalp. Vezët i rrahim, i bashkojmë me qumështin, gjalp dhe kripë, e hedhim sipër makaronave.
2
Përgatisim beshamelin: Në një enë hedhim një lugë gjalp, kur të jetë nxehur hedhim miellin, sa fillon të zverdhet jo të skuqet hedhim qumështin pana, pak kripë dhe e lemë të ziej në zjarr të ulët pasi masa është trashur e lemë pak minuta dhe hedhim të verdhën e vezës dhe 2 lugë djathë të shkrirë (Guda).
3
E hapim masën sipër pastiços. E pjekim në 200 C deri sa e shohim që është gati. Ju bëftë mirë.