Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
petulla te fshira kolonje

Petulla të fshira Kolonje ( Receta gatimi nga Luljeta Rrapo Milo )

Petulla të fshira Kolonje. Receta gatimit është dërguar nga Luljeta Rrapo Milo 27 shtator 2013. Foto © Luljeta Rrapo Milo

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Luljeta Rrapo Milo klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për petulla klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim petulla të fshira Kolonje duke ndjekur udhëzimet në vijim

14224 shikime

petulla te fshira kolonje

Përbërësit

miell,

kripë,

ujë,

gjizë,

hudhra,

gjalpë

Përgatitja

1

Meret mielli, i shtohet pak kripë dhe e trazojmë me tel duke i hedhur ujë që të bëhet një masë solide e hollë.

2

Pra brumi duhet të bëhet njësoj si përgatiten krepat. E hedhim në tigan nëpërmjet një garuzhdeje dhe pasi i nxjerim nga tigani i lemë mënjane. Në këtë mënyrë bëjmë 8-10 copë.

3

Në një tepsi të vogël, në masën e petullicës vendosim një petë, hedhim hudhra dhe gjizë të përziera së bashku.

4

Shtojmë petët njëra mbi tjetrën duke i hedhur hudhra dhe gjizë si dhe e spërkatim me gjalp pas çdo shtimi të petës.

5

Në fund rrahim kos me pak kripë dhe ua hedhim sipër, e pjekim në furrë në temperaturën 150 gradë celsius për 15 minuta. Pasi mer ngjyrën e kuqerremtë e nxjerim nga furra dhe e presim në formë trekëndëshe (si picë). Serviret e ngrohtë e shoqëruar me një gotë dhallë. Ju bëftë mirë

Luljeta Rrapo Milo ka dërguar 4 receta gatimi në KuzhinaIme.al me fotot origjinale të gatimeve të saj. Kjlikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Luljeta Rrapo Milo.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: