Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Petulla me mender ( menexhik me djath ) gatime Kolonjare ( Receta gatimi nga Luljeta Rrapo Milo )
Petulla me mender ( menexhik me djath ) gatime Kolonjare. Receta gatimit është dërguar nga Luljeta Rrapo Milo 30 shtator 2013. Foto © Luljeta Rrapo Milo.
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Luljeta Rrapo Milo klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për petulla klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim petulla me mender duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
1/2 kg miell
2 kokra vezë
200 gr djath i bardhë
1 filxhan qumësht
1 lugë kafeje kripë dhe 1 lugë kafeje maja
1 tufë të vogël me mender ose ( nexhik )
Përgatitja
1
Në një enë hedhim sasinë e miellit, kripë, maja, qumësht dhe vezë, i trazojmë mirë dhe i lemë për 20 minuta të vijnë,
2
në 1 enë grijmë djathi në rende, mendren të grirë, i trazojmë dhe i lemë mënjanë për të aromatizuar.
3
Marim brumin, hedhim djathin e mendren, i trazojmë dhe në 1 enë me yndyrë me anën e 1 lugë gjelle hedhim për ti skuqur, shërbehen me djath të grirë përsipër si në foto. Ju bëftë mirë.