Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
tave plendesi

Tavë plëndësi ( Receta gatimi nga Luljeta Rrapo Milo )

Tavë plëndësi. Receta gatimit është dërguar nga Luljeta Rrapo Milo 2 tetor 2013. Foto © Luljeta Rrapo Milo.

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Luljeta Rrapo Milo klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi me plënc klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim tavë plëndësi duke ndjekur udhëzimet në vijim

884 shikime

tave plendesi

Përbërësit

1 kg plëndës i pastruar i larë

2 lugë gjelle vaj

4 thelpinj hudhra

2 speca jeshil

5 gjethe dafine

1/2 lugë gjelle me salcë domate

1 1/2 lugë gjelle me miell

kripë, piper i zi, uthull

Përgatitja

1

Pasi e kemi zier plëndsin e presim në rripa sa një gisht, vemë yndyrën në tenxhere, hedhim hudhrat e shtypura sa të marë erë yndyra,

2

shtojmë specin e grirë në kubikë të vegjël, dafinën, salcën, miellin dhe lëngun e plëndsit sa të marë valë hedhim edhe plëndsin e grirë, kripë piper të zi dhe pak uthull pastaj e vendosim në tasa balte dhe e pjekim në furrë për 10 – 15 minuta në temperaturën 200 gradë celscius.

Luljeta Rrapo Milo ka dërguar 4 receta gatimi në KuzhinaIme.al me fotot origjinale të gatimeve të saj. Kjlikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Luljeta Rrapo Milo.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: