Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
petanik me pule

Petanik me pulë ( Receta gatimi nga Leonora Pane )

Petanik me pulë. Receta e gatimit për petanik me pulë është dërguar nga Leonora Pane 24 shtator 2013. Foto © Leonora Pane

  • Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Leonora Pane klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu 

Mësoni si të përgatisim petanik me pulë duke ndjekur udhëzimet në vijim

4570 shikime

petanik me pule

Përbërësit

petë të pjekura

pulë

Përgatitja

1

Prejeni pulën në copa dhe vëreni të ziejë në një tenxhere me ujë dhe kripë, pasi të ketë zierë,

2

merni 2-3 copa nga mishi i pulës dhe coptojeni në copa të vogla dhe hidheni në lengun e pulës,

3

merni një tepsi të thellë, lyejeni me vaj pastaj veni një petë, spërkateni me lëngun e pulës duke hedhur edhe disa copa mishi të shpërndara në të gjithë petën dhe spërkateni pak me vaj,

4

nëse lengu i pulës nuk është shumë me yndyrë, po të ketë yndyrë nuk ka nevojë,

5

pastaj vini petën tjetër dhe spërkateni prapë dhe kështu me radhë deri sa të mbushet tepsia,

6

hidhini pak vaj petës të fundit dhe futeni në furrë për 25 minuta në temperaturë 220 gradë,

7

pasi të jetë pjekur spërkateni përseri me lëngun e pulës dhe mbulojeni me një tepsi tjetër për arsye që të zbutet. Ju bëftë mirë

Leonora Pane ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 150 receta gatimi si edhe plot foto me ide të bukura për dekorime pjatash për ditë të veçanta, të gjitha me foto origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjithë recetat e gatimit dhe idetë e bukura nga Leonora Pane.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: