Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Tavë me mish qengji dhe spinaq ( Receta gatimi nga Bukurie Nexhipi )
Tavë me mish qengji dhe spinaq. Receta e gatimit për tavë me mish qengji është dërguar nga Bukurie Nexhipi 2 dhjetor 2015. Foto © Bukurie Nexhipi
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për mish qengji klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim tavë me mish qengji dhe spinaq duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
mish qengji
500 gr spinaq
500 gr pazi
5-6 qepë të njoma
3 thelpi hudhër
majdanoz dhe koper të freskët
kripë, piper të zi
1 lugë kafeje me piper të kuq
vaj ulliri
Përgatitja
1
Mishin e vendosim për 14-20 minuta të ziejë me kripë, piper, pak vaj dhe 2 gota ujë. Qepët dhe hudhrat i grijmë hollë dhe i skuqim me vaj ulliri gjer sa të fillojnë të zverdhen, hedhim pazin të grirë hollë, e lemë disa minuta,
2
bashkojmë edhe spinaqin, e lemë sa të bjeri masa, bashkojmë edhe erzat të gjitha. Mishin e vendosim në tavë, hedhim edhe masën e spinaqit dhe lëngun që na ka mbetur nga zierja e mishit dhe e vendosim në furrë në 200 gradë C.
3
Si fillim i vendosim 1 letër alumini që gjella të ziej, më pas e largojmë dhe e lemë deri sa të mbetet me yndyrë.
KategoritëBukurie NexhipiGatime tradicionaleKuzhina ShqiptareMish qengjiReceta gatimiReceta gatimi dimërReceta gatimi drekë
Bukurie Nexhipi