Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Embëlsira me peta sfoliat ( Receta gatimi nga Yllka Papa )
Embëlsira me peta sfoliat. Receta gatimit është dërguar nga Yllka Papa 22 prill 2014. Fotot © Yllka Papa
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Yllka Papa klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim embëlsira me peta sfoliat duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
1 pako me peta sfoliat,
100 gr krem djathi (cream chesse),
100 gr gjalpë pa kripë,
6 çokollata (ferrero roche) dhe për zbukurim çokollate ,
sheqer pluhur dhe lëkurë limoni të prerë shumë hollë.
Përgatitja
1
Petat sfoliat i presim në katrore pastaj i pjekim në temperaturë 200 gradë për 10-15 minuta, mbasi janë pjekur i lemë të ftohen.
2
Ndërkohë marrim krem djathi (cream chesse), gjalpë, 1 filxhan çaji me sheqer pluhur dhe i përziejmë me mixer, çokollatat i shtypim dhe ia shtojmë përzierjes.
3
Vendosim kremin ndërmjet petave dhe në fund i hedhim sheqerin pluhur, çokollatën e prerë hollë dhe lëkurën e limonit.
4
Bëhen shumë shpejt dhe janë shumë të shijshme. Ju bëftë mirë