Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Kek me arra dhe karamel ( caramel sauce ) ( Receta gatimi nga Yllka Papa )
Kek me arra dhe karamel ( caramel sauce ). Receta gatimit është dërguar nga Yllka Papa 15 shkurt 2015. Fotot © Yllka Papa
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Yllka Papa klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për kek klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim kek me arra dhe karamel duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
3 gota çaji me miell,
3 vezë,
1 1/4 gotë çaji me vaj,
1 1/2 gotë çaji me sheqer,
1 gotë çaji me arra te grira,
1/4 lugë çaji me kripë,
1 lugë çaji me vanilje,
1 lugë çaji me pluhur për pjekje (baking soda).
Për përgatitjen e karamelit ( caramel sauce ) duhen:
1 gotë uji me sheqer ngjyre kafe,
4 lugë gjelle gjalp,
pak kripë,
1 lugë çaji me vanilje,
1/2 gotë uji me qumësht (të jetë pak i trashë),
Përgatitja
1
Rrahim vezët me sheqer, shtojmë kripën, vaniljen, arrat, vajin, pastaj shtojmë miellin e përzier më parë me pluhur për pjekje (baking soda), këtë përzierje e hedhim në tavën e lyer më parë me vaj. E pjekim në temperaturë 170 gradë për 1 orë e 20 minuta.
2
Në një tenxhere të vogel hedhim sheqerin, gjalpin, kripën, qumështin dhe e trazojmë derisa të fillojë të ziej, e lemë për 3 minuta pastaj i shtojmë vaniljen , e lemë edhe 1 minutë pastaj e heqim. Këtë ja hedhim kekut sipër.