Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
apple pie

Apple pie ( Receta gatimi nga Yllka Papa )

Apple pie. Receta gatimit është dërguar nga Yllka Papa 14 dhjetor 2013. Foto © Yllka Papa

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Yllka Papa klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim apple pie duke ndjekur udhëzimet në vijim

1609 shikime

apple pie

Përbërësit

Brumi:

2 dhe 1/2 filxhanë çaji me miell

4 lugë gjelle me sheqer

1/4 lugë çaji me kripë

14 lugë gjelle me gjalp ( i ftohtë dhe i prerë në kubikë të vegjël)

1 vezë e rrahur për lyerje

10 lugë gjelle me ujë të ftohtë (nga frigoriferi)

Mbushja:

1 dhe 1/2 kg mollë të qëruara dhe të prera në feta të holla

2 lugë gjelle me lëng limoni

2/3 filxhan çaji me sheqer

1/4 filxhan çaji me gjalp

1/4 lugç çaji me kanellë

Përgatitja

1

Përgatisim brumin duke përzier përbërësit një nga një, e ndajmë në 2 pjesë, i mbështjellim me letër plastike dhe i lemë në frigorifer për 30-40 minuta.

2

Ndërkohë përgatisim mbushjen:
Në një tenxhere hedhim mollët, kanellën, lëngun e limonit, gjalpin, sheqerin dhe i lemë në zjarr për disa minuta. Tani kthehemi te brumi, mbasi i nxjerim nga frigoriferi të dyja pjesët i hapim me okllai në madhësinë e tavës që është me diametër 20 -22 cm, e vendosim pjesën e parë dhe hedhim mbushjen me mollë pastaj vendosim pjesën tjetër ku me majën e thikës bëjmë disa të çara,

3

Piqet në temperaturë 190 gradë C për 50 minuta

Yllka Papa ka dërguar në KuzhinaIme.al 31 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Yllka Papa.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: