Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
recel shalqini

Reçel shalqini ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )

Reçel shalqini. Receta e gatimit për reçel shalqini është dërguar nga Ervina Saliu 15 korrik 2013. Foto © Ervina Saliu

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për reçel klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim reçel shalqini duke ndjekur udhëzimet në vijim

1713 shikime

recel shalqini

Përbërësit

1 kg lëkura shalqini,

1 kg sheqer,

2 gota ujë,

lëngun e gjysëm limoni.

Përgatitja

1

Marim lëkurat, i pastrojmë i presim në copa ( sipas dëshirës, unë këtu i kam bërë me copa të vogla ) i vemë në tenxhere me ujë të bollshëm dhe i lemë të ziejn për 10 minuta.

2

Më pas i hedhim në një tas me ujë të ftohtë dhe i shtojmë një lugë lëng limoni, i lemë për 15 minuta.

3

Në tenxhere vemë sheqerin dhe ujin të ziejn, shtojmë më pas lëkurat e shalqinit dhe një lugë lëng limoni dhe i lemë të ziejn.

4

E ziejm gjer sa reçeli të fillojë të bëj fllucka. E heqim nga zjarri, e lemë mënjanë gjer ditën tjetër.

5

Më pas e vemë prapë të ziej gjer sa të trashet shërbeti dhe reçeli është gati. Ju bëftë mirë

Ervina Saliu ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimtve të saj. Klikoni mbi emrin Ervina Saliu për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Ervina Saliu.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: