Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
buke e embel

Bukë e ëmbël gërshet ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )

Bukë e ëmbël gërshet. Receta e gatimit për bukë të embël është dërguar nga Ervina Saliu 24 shkurt 2014. Foto © Ervina Saliu.

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për bukë klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim bukë të ëmbël duke ndjekur udhëzimet në vijim

899 shikime

buke e embel

Përbërësit

500 gr miell,

3 lugë gjalp të shkrirë,

3 lugë sheqer,

1 lugë maja,

pak kripë

qumësht për zënien e brumit rreth 1 gotë

Përgatitja

1

Ngrohim qumështin të jetë i vakët, hedhim sheqerin në të dhe majanë dhe i perziejme te shkrihen mire.

2

Në një tas tjeter hedhim miellin, kripën dhe gjalpin e shkrirë, më pas shtojmë qumështin dhe punojmë brumin për disa minuta ( nëse brumi ngjit nëpër duar i shtojmë miell akoma dhe nëse është shumë i fortë i shtojmë qumësht)

3

E mbulojmë më pas dhe e lemë të dyfishohet, më pas pas e marim e hapim në një petë si në fotot dhe kur të kemi mbaruar gërshetat e mbulojmë dhe e lemë për 40-50 minuta akoma në vend të ngrohtë, më pas e lyejm me pak qumësht dhe e pjekim në 190 gradë për 15-20 minuta. Ju bëftë mirë

Ervina Saliu ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimtve të saj. Klikoni mbi emrin Ervina Saliu për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Ervina Saliu.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: