Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Pulë me limon dhe erëza ( Receta gatimi nga Yllka Papa )
Pulë me limon dhe erëza. Receta gatimit është dërguar nga Yllka Papa 12 shkurt 2015. Fotot © Yllka Papa
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Yllka Papa klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi me mish pule klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim pulë me limon dhe erza duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
4 thela pule,
1 limon (lëngu dhe lekura),
1 lugë gjelle miell,
2 thelbinj hudhra,
rigon, kripë, piper,
2 lugë gjelle verë e kuqe,
2 filxhana lëng pule,
majdanoz i grirë
gjalpë ose vaj ulliri
Përgatitja
1
Në një tenxhere hedhim 120 gr gjalp, e lemë te shkrihet dhe shtojmë copat e pulës të cilave i kemi hedhur kripë dhe piper, ( i vendosim në fillim nga ana e lëkurës),
2
i skuqim derisa të marrin një ngjyrë kafe të lehte dhe pastaj i heqim dhe i vendosim në një pjatë.
3
Në një tas përziejmë lëngun e limonit, lëkuren e limonit, verën, miellin, hudhrat , rigonin, majdanozin, kripë dhe piper dhe i shtojmë gjalpin e mbetur në tenxhere nga skuqja e copave të pulës,
4
lëngun e përgatitur e hedhim në tavë, vendosim edhe copat e pulës dhe e fusim në furrë në temperaturë 220 gradë, ku e lemë për rreth 1 orë.