Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
lazanja

Lazanja ( Receta gatimi nga Daniela Pepa )

Lazanja. Receta gatimit është dërguar nga Daniela Pepa 20 prill 2016. Foto © Daniela Pepa

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Daniela Pepa klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për lazanja klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim lazanja duke ndjekur udhëzimet në vijim

1841 shikime

lazanja

Përbërësit

1 pako lazanjna

500 gr mish i grirë

3 qepë

2 kunguj

djath kaçkavall i grirë

1 kavanoz me domate të grira

beshamel (përgatitet me gjalp, miell dhe 1 litër qumësht)

kripë, piper dhe vaj ulliri

Përgatitja

1

Qërojmë qepet dhe i skuqim në një tigan, pasi të kenë marrë ngjyrë të mirë hedhim kungujt që i kemi grirë me rende, i kaurdisim mirë e mirë pastaj hedhim mishin e grirë,

2

i përziejm së bashku dhe hedhim salcën me domate, i përziejm së bashku, hedhim kripën dhe piperin dhe një gotë ujë që të zij pak mishi.

3

Ndërkohë në një tepsi para hedhim pak salcë domateje dhe fillojmë e shtrojmë petat e lazanjës dhe i hedhim masën e kimës që kemi bërë, dhe kështu shtrojmë shtresat e petës 4 herë,

4

në fund hedhim djathin kaçkavall të grirë dhe bashamelin sipër, e fusim në furrë, e pjekim me 200 gradë celcuis, dhe në fund është gati

Daniela Pepa ka dërguar në KuzhinaIme.al 25 receta gatimi, kryesisht me fotot origjinale të gatimeve të saj, por edhe disa me foto të huazuara. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Daniela Pepa.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: