Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
palanik

Palanik ( Receta gatimi nga Natasha Velia )

Tradita e nënave tona që nuk do i harrojmë. Palanik ( kështu quhet nga anët tona ) e pjekur me saç. Receta gatimit është dërguar nga Natasha Velia 15 janar 2018. Foto © Natasha Velia

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Natasha Velia klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për lakror klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim pakanik duke ndjekur udhëzimet në vijim

1046 shikime

palanik

Përbërësit

1kg miell

100 gr gjalp

150 gr djath

Vaj

Kripë

Pak sodë

Sipas dëshirës ose krahinës mund ti hidhet qumësht, vezë dhe dhjosmë.

Përgatitja

1

Përgatitet brumi me ujë të vakët pak më i hollë nga i petullave.

2

Brenda në brumë hidhet kripë, djathë dhe soda. Vendoset saçi në zjarr dhe tepsia me pak prush sa të nxehet. Pastaj hidhet pak brumë në tepsi dhe hapet një petë e hollë dhe i viret saçi mbi të sa të piqet.

3

Hiqet saçi, vendoset përseri në zjarr. Mbi petën e pjekur hidhet gjalp dhe prapë brumë dhe saçi i nxehur sa të piqet. Kjo bëhet deri sa të mbarojë i gjithë brumi.

Natasha Velia ka dërguar në KuzhinaIme.al 38 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj, kryeshit gatime tradicionale Përmetare. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Natasha Velia.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: