Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Qahi Gjirokastre ( Receta gatimi nga Algen Shehaj )
Qahi Gjirokastre. Receta gatimit është dërguar nga Algen Shehaj 8 dhjetor 2014. Fotot © Algen Shehaj.
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Algen Shehaj klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim qahi gjirokastre duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
1 kg miell,
kripë,
1 kg spinaq,
1 tufë qepë të njoma,
dhjathe i bardhë ose gjizë sipas dëshirës (unë e kam bërë me gjizë)
Përgatitja
1
Qepën e njomë e skuqim.
2
Përgatisim brumin dhe e ndajmë në topa topa të vegjël pastaj marim tre topa i hapim të vogla i lyejmë me vaj dhe i vendosim njëra mbi tjetrën pastaj hapim një petë të madhe sa tavolina sa më shumë ta hapësh petën aq më mirë del,
3
pasi i hap e lë mënjanë këtë petë, marim tre topa dhe e hap sa peta e parë , e shtron njërën nga petët në tavolinë, e lyen me vaj pastaj vendos petën tjetër sipër këtë sipër e mbledh dysh si në foto,
4
spinaqin e përzien me qepën e skuqur dhe copa djathi dhe kripë, e vendos sipër petës dhe petën e mbledh si në foto siper e spërkatim me vaj dhe e fusim në furrë me temperaturë 220 gradë. Ju bëftë mirë