Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Reçel fiku kokërr ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Receta e gatimit për reçel fiku kokërr është një nga më të kërkuarat në sezonin gusht-shtator. Në këtë recetë gatimi për fiku kokërr dërguar nga Ervina Saliu janë përdorur 1 kg fiq. Kjo është një nga 5 + recetat e gatimit për reçel fiku dërguar në KuzhinaIme.al.
Përbërësit
1 kg fiq
500 gr sheqer
1 gotë e gjysëm me ujë
1 lugë lëng limoni
Përgatitja
1
Lajmë fiqtë, i fshijmë mirë, i shtrojmë në tenxhere dhe i shtojmë sheqerin nga lart, i mbulojmë dhe i lemë rreth 8 orë.
2
Më pas shtojmë ujin dhe i vejmë të ziejn në temperaturë të ulët, pa i përzier, veç tundim tenxheren her pas here dhe heqim shkumën nëse nxjerrin.
3
Në fund kur të trashet i shtojmë lëngun e limonit.
4
Mua me 1 gotë e gjysëm ujë më doli shërbeti taman si mjaltë ndaj mos ju duket shumë masa e ujit që shkruaj
Receta e gatimit për reçel fiku kokërr është dërguar nga Ervina Saliu 20 gusht 2015. Foto © Ervina Saliu
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për reçel klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu