Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
japrak me laker

Japrak me lakër ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )

Japrak me lakër. Receta e gatimit për japrak me lakër është dërguar nga Ervina Saliu 29 janar 2016. Fotot © Ervina Saliu

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për japrak klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim japrak me lakër duke ndjekur udhëzimet në vijim

1143 shikime

japrak me laker

Përbërësit

Për 1 lakër duhen:

200 gr mish të grirë

100 gr oriz

2 kunguj të grirë

2 qepë të njoma

1 domate të grirë

2 lugë vaj

piper, kripë dhe erza sipas dëshirës

Përgatitja

1

I japim një valë lakrës si është. E lemë të ftohet dhe hapim gjethet. Nëse janë shumë të mëdha i presim në 2 copa.

2

Përziejm pëbërësit e mbushjes dhe fillojmë mbushim gjethet (si veprojmë me japrakët e rrushit) kur ti mbarojmë i shtrojmë në tenxhere, nga lart I hedhim kripë, 1 filxhan kafeje me vaj dhe i mbulojmë me ujë.

3

Nga lart i vendos një pjatë mos të hapen. I ziejm rreth 40 minuta.

4

Në një tas rrahim të bardhën e një veze sa të ndryshojë pak ngjyrë më pas shtojmë të kuqen, lëngun e dy limonave dhe 1 lugë kafeje me niseshte, i përziejm mirë dhe i hedhim një garuzhde nga lëngu i nxehtë i japrakëve duke e përzier shumë shpejt.

5

Më pas hedhim lëngun në tenxhere duke tundur vazhdimisht për 5 minuta. Ju bëftë mirë

Ervina Saliu ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimtve të saj. Klikoni mbi emrin Ervina Saliu për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Ervina Saliu.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: