Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Reçel portokalli ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Reçel portokalli. Receta e gatimit për reçel portokalli është dërguar nga Ervina Saliu 12 gusht 2013. Foto © Ervina Saliu
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për reçel klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim reçel portokalli duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
5 kokrra portokalli (me lëkurë të trashë)
lëngun e një limoni dhe sheqer (masën pak më poshtë dhe do e kuptoni përse)
Përgatitja
1
Marim portokallet, i lajmë mirë, i presim bishtin dhe i vemë në një tenxhere me ujë, nga momenti që marin valë i lemë 5 minuta.
2
I ndërrojmë ujin dhe i vemë prapë të ziejn, këtë gjë e përsërisim tre herë. Kur ta kemi përsëritur edhe të tretën herë, i marim dhe i lemë në ujë të ftohen pak.
3
I presim në mes në feta mesatare, i peshojmë. Sipas peshës së kësaj mase të portokalleve do përdorim edhe sheqerin. (Shembull: Janë 3 kg portokalle, atëherë do i hedhim 3 kg sheqer).
4
I vemë në tenxhere, i hedhim sheqerin nga lart dhe i lemë të ziejn në temperaturë të ulët. Reçeli është gati kur shërbeti të jetë trashur. Pothuajse te 30-40 minuta mban. Pesë minuta para se ta heqim i shtojmë lëngun e limonit.