Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
shendetlie

Shëndetlie ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )

Ja si e bëra unë këtë herë shëndetlijen që u mbarua brenda ditës. Receta e gatimit për shëndetlie dërguar nga Ervina Saliu 17 dhjetor 2014. Foto © Ervina Saliu

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për shëndetlie klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim shëndetlie duke ndjekur udhëzimet në vijim

12514 shikime

shendetlie

Përbërësit

3 vezë

gjysëm filxhani sheqer

150 gramë gjalp të shkrirë dhe të ftohur më parë

4 lugë mjalt

një filxhan qumësht

3 filxhana miell

një pako pluhur pjekës

2 filxhana arra në copa të mëdha

pak kripë

Shërbeti:

2 filxhana me sheqer

2 filxhana me ujë,

2 lugë mjalt

lëkurën e një portokalli

Përgatitja

1

Në nje tas hedhim 3 vezë dhe gjysëm filxhani sheqer, i rrahim për disa minuta gjer sa të marë një ngjyrë të hapur, më pas i shtojmë 150 gramë gjalp të shkrirë dhe të ftohur më parë, e rrahim pak akoma, i shtojmë 4 lugë mjalt, një filxhan qumësht.

2

Në një tas tjetër kemi përzier 3 filxhana miell me një pako pluhur pjekës, 2 filxhana arra në copa të mëdha, pak kripë, e shtojmë te masa e lëngshme dhe e punojmë për shumë pak minuta sa të bëhet një masë homogjene, e pjekim në 180 gradë për 40-45 minuta.

3

Ndërkohë përgatitim shërbetin:
Në enë hedhim 2 filxhana me sheqer, 2 filxhana me ujë, 2 lugë mjalt dhe lëkurën e një portokalli, e vemë të ziej nga momenti që mer valë për 10 minuta. E lemë të ftohet mirë shërbetin, kur ëmbëlsira të jetë pjekur e nxjerrim nga furra, e lemë për 5 minuta jashtë më pas e presim dhe e shërbetosim. E mbulojmë dhe e lemë për 1 orë, nga lart e servirim me arra të bluara nëse dëshirojmë. Ju bëftë mirë

Ervina Saliu ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimtve të saj. Klikoni mbi emrin Ervina Saliu për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Ervina Saliu.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: