Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Fileto me kërpurdha dhe pana ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Fileto me kërpurdha dhe pana. Receta e gatimit për fileto me kërpudha dhe pana është dërguar nga Ervina Saliu 27 maj 2013. Foto © Ervina Saliu
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi me mish viçi klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim fileto me kërpudha dhe pana duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
2-4 fileto,
200 gr kërpurdha,
200 ml qumësht pana,
1 qepë,
2 feta buke të thekura ( ose ndryshe friganja ),
2 vezë.
Përgatitja
1
Marim bukët i fusim në blender dhe i bëjmë tip mielli, i hedhim në pjatë, në një pjatë tjetër rrahim lehtë vezët.
2
Marim mishin e kriposim, e lyejm nga të dyja anët me miellin që kemi bërë nga buka e thekur, më pas e lyjm me vezën nga të dyja anët, e kalojmë prapë në miell dhe më pas e skuqim.
3
Të njëjtën gjë bëjmë edhe me copat e tjera ( kjo gjë bëhet që mishi të dalë sa më i butë dhe më i shijshëm ).
4
Pasi i kemi skuqur, i vemë mënjanë. Marim një tigan, e lyejm me pak vaj dhe hedhim qepën e grirë shumë imët dhe kërpurdhat ( konservë ose të freskëta ).
5
I lemë të skuqen mirë më pas shtojmë qumështin pana, i lejmë për pak minuta. Vemë mishin në pjatë, i shtojmë edhe kremin nga lart. Ju bëftë mirë