Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Embëlsira ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Embëlsira. Receta e gatimit për embëlsira është dërguar nga Ervina Saliu 14 shkurt 2014. Foto © Ervina Saliu
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim embëlsira duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
2 filxhana çaji miell
gjysë filxhani sheqer
2 lugë gjelle kakao
1 filxhan çaji me qumësht
1 lugë pluhur pjekës
1 filxhan kafeje me çokollatë të grirë
100 gr gjalp në temperaturë dhome
Për çokollatën lart:
200 gr cokollat te zezë
1 lugë gjalp
Përgatitja
1
Marim gjalpin dhe shqerin dhe e rrahim ne mikser për 10 minuta, më pas shtojmë qumështin ku në të kemi shkrirë kakaon, miellin, që e kemi përzier me pluhurin pjekës dhe çokollatën e grirë, i përziejm mirë, më pas i hedhim në forma zemre ose çfarë të dëshironi.
2
I pjekim në 170 gradë për 10 minuta. Më pas i lemë të ftohen, në një tas hedhim çokollatën dhe gjalpin dhe e vemë mbi një tenxhere të vogël ku e kemi mbushur me ujë dhe e lemë që çokollata të shkrihet me avullin e ujit. Marim kekët dhe i lyejm me çokollatën, i hedhim arra lart nëse dëshironi dhe janë gati. Ju bëftë mirë