Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
embelsira

Embëlsira ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )

Embëlsira. Receta e gatimit për embëlsira është dërguar nga Ervina Saliu 14 shkurt 2014. Foto © Ervina Saliu

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim embëlsira duke ndjekur udhëzimet në vijim

2274 shikime

embelsira

Përbërësit

2 filxhana çaji miell

gjysë filxhani sheqer

2 lugë gjelle kakao

1 filxhan çaji me qumësht

1 lugë pluhur pjekës

1 filxhan kafeje me çokollatë të grirë

100 gr gjalp në temperaturë dhome

Për çokollatën lart:

200 gr cokollat te zezë

1 lugë gjalp

Përgatitja

1

Marim gjalpin dhe shqerin dhe e rrahim ne mikser për 10 minuta, më pas shtojmë qumështin ku në të kemi shkrirë kakaon, miellin, që e kemi përzier me pluhurin pjekës dhe çokollatën e grirë, i përziejm mirë, më pas i hedhim në forma zemre ose çfarë të dëshironi.

2

I pjekim në 170 gradë për 10 minuta. Më pas i lemë të ftohen, në një tas hedhim çokollatën dhe gjalpin dhe e vemë mbi një tenxhere të vogël ku e kemi mbushur me ujë dhe e lemë që çokollata të shkrihet me avullin e ujit. Marim kekët dhe i lyejm me çokollatën, i hedhim arra lart nëse dëshironi dhe janë gati. Ju bëftë mirë

Ervina Saliu ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimtve të saj. Klikoni mbi emrin Ervina Saliu për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Ervina Saliu.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: