Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Briosh ( Receta gatimi nga Elvira Shkoza )
Briosh. Receta gatimit është dërguar nga Elvira Shkoza 26 shtator 2013. Foto © Elvira Shkoza
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Elvira Shkoza klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për briosh klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim briosh duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
500 gr miell,
200 gr sheqer,
125 ml qumësht,
150 gr gjalp,
maja birre, (tharm)
vanilie,
1 lëkur limoni të grirë,
3 vezë
Përgatitja
1
Rrahim të bardhën e vezës, në një tas veç rrahim të verdhën e vezës, sheqerin dhe gjalpin derisa të krijohet një krem, në një gotë me qumështin pak të vakur, hedhim majanë e birrës dhe e lemë derisa të shkrihet
2
në tasin që kemi kremin me të verdhën e vezës, bashkojmë miellin, vanilien, limonin, qumështin me majanë e birrës dhe të bardhën e vezës,
3
e rrahim brumin, duhet të jetë shumë i butë, e ndajmë në 2 pjesë, e futim në furrë me dritën ndezur, që të ngrohet rreth 30 gradë temperatura derisa të dyfishohet, rreth 2 orë,
4
me 2 pjesët e brumit, krijojmë 2 disqe, jo shumë të holla, i ndajmë në 8 pjesë në cdo disk, krijohen trekëndesha, i rrotullojmë, nga ana më e gjerë, deri ke maja, i vemë në tavë dhe i lemë akoma të fryhen gjithmonë brenda në furrë 30 gradë, i pjekim për 15 minuta në 170 gradë.