Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
Milopita

Kek me mollë Milopita ( Receta gatimi e dërguar nga Anila )

Kek me mollë Milopita. Receta gatimit është dërguar nga Anila 2 dhjetor 2017. Fotot © Anila

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Anila klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim kek me mollë, milopita duke ndjekur udhëzimet në vijim

2316 shikime

Milopita

Përbërësit

Për mbushjen:

5 ose 6 mollë

1 filxhan çaji me sheqer

200 gr gjalp ose margarinë

1 lugë gjelle me kanellë

Për brumin:

1 filxhan çaji me sheqer

3 vanilje të vogla ose një pako (varet nga vanilja që përdorni) – 1 e gjysëm filxhan çaji me miell që “fryhet vetë” (miell për ëmbëlsira)

5 kokrra vezë

Përgatitja

1

Lyejm tavën e pjekjes me gjalp

2

Lajmë mollët, i qërjomë, i presim në fet, i shtrojmë në tepsi

3

Në një tenxhere të vogël shkrijmë gjalpin, sheqerin dhe kanellën dhe jua hedhim sipër mollëve që shtruam në tavën e pjekjes.

4

Tundim vezët me rrahës elektrik,shtojmë sheqerin duke vazhduar me rrahësin elektrik, më pas shtojmë miellin dhe vaniljen dhe vazhdojmë i tundim për disa minuta

5

Brumin e formuar e hedhim mbi masën e mollëve me sheqer dhe kanellë.

6

E pjekim në furrë në 180 gradë për 30-35 minuta

7

Mbasi e vendosim në pjatelën e ëmbëlsirave mund ta sheqerosim me pluhur sheqeri sipas dëshirës Ju bëftë mirë

Anila ka dërguar në KuzhinaIme.al 1 recetë gatimi me foton origjinale të gatimit të saj.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: