Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Tespishte ( Receta gatimi nga Valbona Shehu Krasniqi )
Tespishte. Receta gatimit është dërguar nga Valbona Shehu Krasniqi 16 gusht 2013. Foto © Valbona Shehu Krasniqi
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Valbona Krasniqi klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim tespishte duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
6 gota të ujit me miell
1 gote miell misri
1 pluhur paste
Shërbeti:
4 gota uji me sheqer,
3 gota ujë,
një pjesë të limonit,
Përgatitja
1
Të gjitha këto i përziejm bashkë.
2
Një margarinë e shkrijmë në avull dhe i hedhim një gotë kos, një gote vaj dhe dy të verdha të vesë,
3
i përziejm të gjitha dhe ja hedhim në miellin e përzier me pluhur paste dhe e ngjeshim me duar,
4
e lyejm tepsinë me yndyrë dhe e vendosim brumin në të, e rrafshojmë dhe e prejmë në katrore ose çfarë do forme që dëshironi.
5
Shërbetin e vendosim që të vlojë, që nga momenti kur e fusim tespishten në furrë.
6
Tespishten e pjekim në filllim temperatura e lartë 200 gradë e pastaj e zvogëlojmë në 150 gradë, pjekja duhet të zgjatë afër një orë.
7
Tespishtja duhet me qenë e vakët e shërbeti i valë. Ju bëftë mirë