Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Bakllava sipas traditës Kosovare ( Receta gatimi nga Valbona Shehu Krasniqi )
Bakllava sipas traditës Kosovare. Receta gatimit është dërguar nga Valbona Shehu Krasniqi 26 tetor 2013. Foto © Valbona Shehu Krasniqi
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Valbona Krasniqi klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim bakllava duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
10 vezë ( 8 të verdha të vesë dhe dy vezë të plota )
1 gotë e madhe kos ose qumësht
1 filxhan i kafes me vaj,
1 pluhur për pjekje,( peviv, baking powder, levito )
pak krypë
pak sheqer dhe griz,
miell sa të marri
Përgatitja
1
Përgatisim brumin. I ndan kuleqët sa e verdha e vesë dhe i bën nga 5 petë, çdo të tretën petë i qet griz e petëve tjera nisheste,
2
mandej i hollon petat, i bën të mëdha dhe në fund i rendit në tepsi, në mes ju qet arra,
3
pasi ti vendosni të gjitha petat në tepsi e pren bakllavan dhe i merr gjysë kg gjalp, e shkrin dhe ua hedh petave sipër,
4
pjeket në temperaturë të ulët 3 orë e gjysëm.
5
Shërbeti: 2 kg sheqer dhe 1 litër e gjysëm ujë dhe një pjesë të vogël të limonit e vlon deri sa të trashet.
6
Bakllava e ftohtë, shërbeti i valë! Ju bëftë mirë
KategoritëËmbëlsiraEmbëlsira për festaGatime të KosovësKurban BajramiKuzhina ShqiptareValbona Krasniqi
Valbona Krasniqi