Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Embëlsirë me marmalatë luleshtrydhe dhe manaferre ( Receta gatimi nga Saimira )
Embëlsirë me marmalatë luleshtrydhe dhe manaferre. Receta e gatimit për embëlsirë me marmalatë luleshtrydhe dhe manaferre është dërguar nga Saimira 26 tetor 2015. Foto © Saimira
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Saimira klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim embëlsirë me marmalatë duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
1 filxhan çaji vaj lule dielli
1 filxhan çaji qumësht i vakët
1 lugë supe uthull.
1 lugë kafeje kripë
1 lugë supe sheqer
1 lugë kafeje maja
400 gr miell farina ( që fryhet vetë )
një grusht me arra të shtypura
Marmalatë sa të marë peta nga sipër rreth 150-200 gram.( unë përdora dy thoj marmalate, luleshtrydhe dhe manaferre )
Përgatitja
1
Përziejm vajin, qumështin, majanë, kripën , uthullën, i trazojmë mirë e mirë. Shtojmë miellin duke e mbledhur masën, brumi bëhet i vajosur, mos shtoni miell tjetër.
2
Në letrën e kuzhinës marim gjysmën e brumit, e hapim me dorë, peta duhet të jetë 1-me 2 cetntimetra e trashë, shtrojmë marmalatën, hedhim arrat e shtypura nga sipër.
3
Hapim petën e dytë me duar, ja hedhim nga sipër, mbyllim mirë e mirë ansoret mos na dalë mbushja.
4
Pjekim në furrë në 150 gradë rreth 35 minuta. Sapo të ftohet shtojmë nga sipër sheqer pluhur