Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
Recel rrushi

Reçel rrushi ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )

Reçel rrushi. Receta e gatimit për reçel rrushi është dërguar nga Ervina Saliu 30 shator 2015. Fotot © Ervina Saliu

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për reçel klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim reçel rrushi duke ndjekur udhëzimet në vijim

5853 shikime

Recel rrushi

Përbërësit

2 kg rrush
1kg e gjys sheqer
3 gota uje
leng limoni

1 kg e gjysëm sheqer

3 gota ujë

lëng limoni

Përgatitja

1

Marim rrushin, me kujdes e heqim nga bistaku duke e rrotulluar mos prishet, e lajmë dhe e lemë të kullojë mirë.

2

Më pas e vendosim në tenxhere, i shtojmë sheqerin dhe e lemë tërë natën. Të nesërmen i shtojmë ujin dhe e ziejm në temperaturë të ulët dhe heqim shkumën nëse krijon.

3

Nuk e përziejm veç, tundim tenxheren. Në fund kur të jetë trashur lëngu shtojmë 2 lugë lëng limoni. Mos t’ju duket shumë ujë, lëngu del si mjaltë dhe është receta që do ngeleni shumë të kënaqur.

4

Që ta ruajm në vazo duhen:
Vazo të pastra që i vendosim në tepsi ku kemi shtruar një pecetë, i vendosim në furrë në 100 gradë për 10 minuta. I mbushim të dyja duhet të jenë të nxehta. I kthejmë me kapak poshtë dhe i lemë gjer sa të ftohen mirë, më pas i kthejmë dhe i ndajmë me njerëzit e dashur

Ervina Saliu ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimtve të saj. Klikoni mbi emrin Ervina Saliu për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Ervina Saliu.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: