Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Reçel rrushi ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Reçel rrushi. Receta e gatimit për reçel rrushi është dërguar nga Ervina Saliu 30 shator 2015. Fotot © Ervina Saliu
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për reçel klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim reçel rrushi duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
2 kg rrush
1kg e gjys sheqer
3 gota uje
leng limoni
1kg e gjys sheqer
3 gota uje
leng limoni
1 kg e gjysëm sheqer
3 gota ujë
lëng limoni
Përgatitja
1
Marim rrushin, me kujdes e heqim nga bistaku duke e rrotulluar mos prishet, e lajmë dhe e lemë të kullojë mirë.
2
Më pas e vendosim në tenxhere, i shtojmë sheqerin dhe e lemë tërë natën. Të nesërmen i shtojmë ujin dhe e ziejm në temperaturë të ulët dhe heqim shkumën nëse krijon.
3
Nuk e përziejm veç, tundim tenxheren. Në fund kur të jetë trashur lëngu shtojmë 2 lugë lëng limoni. Mos t’ju duket shumë ujë, lëngu del si mjaltë dhe është receta që do ngeleni shumë të kënaqur.
4
Që ta ruajm në vazo duhen:
Vazo të pastra që i vendosim në tepsi ku kemi shtruar një pecetë, i vendosim në furrë në 100 gradë për 10 minuta. I mbushim të dyja duhet të jenë të nxehta. I kthejmë me kapak poshtë dhe i lemë gjer sa të ftohen mirë, më pas i kthejmë dhe i ndajmë me njerëzit e dashur
Vazo të pastra që i vendosim në tepsi ku kemi shtruar një pecetë, i vendosim në furrë në 100 gradë për 10 minuta. I mbushim të dyja duhet të jenë të nxehta. I kthejmë me kapak poshtë dhe i lemë gjer sa të ftohen mirë, më pas i kthejmë dhe i ndajmë me njerëzit e dashur