Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Pufka ( Receta gatimi nga Ida Stafa )
Pufka është një embëlsirë e thjeshtë popullore e votive 70-80.
Pufka
Përbërësit
1 vezë
1 filxhan kafeje me qumësht pluhur
1 filxhan kafeje me niseshte dhe një majë luge sodë buke
Përgatitja
1
Bëhet një përzierje e tyre, i ndajmë në topa të vegjël, i pjekim në tepsi të lyer me gjalp në largësi nga njëra tjetra, lihen të ftohen dhe hidhen në shërbet, fryhen në shërbet.
2
Shërbetin në përgjithësi duhet ta llogaritësh në varësi të enës ku do hidhen ëmbëlsirat, duke marë parasysh që ato do rriten shumë në volum, i hedh gjithmonë shumë pak vanilje, thjesht për aromë. Gjithësesi për ëmbëlsinë e shërbetit mjafton ta bësh sipas dëshirës, shërbeti i hidhet i nxehtë që të fryhen shpejt
Receta gatimit është dërguar nga Ida Stafa 18 shtator 2013. Foto e huazuar sa për ilustrim
po shurupi si behet
jufka e di un jo pufka
Sheqer dhe ujë, masat sipas dëshirës. Jufka janë lloj makaronash, gatim tradicional i Dibrës
Ju lumshin duart!
Nga Shqiperia e mesme e jugu poshte Jufka i quan kete embelsire, pavaresisht se Dibra makaronat e bera vete e te gatuara ne furre i quan Jufka.
Edhe neve ne Korce ju themi jufka
Jufka dhe ne Elbasan keshtu i thojne qysh me 1985 me sa mbaj mend
me falni qumesht pluhur apo sheqer pluhur
Qumësht pluhur është ndryshe nga sheqer pluhur 🙂