Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
embelsire

Embëlsirë ( Një recetë gatimi me dy mënyra dërguar nga Ervina Saliu )

Embëlsirë. Një recetë gatimi me dy mënyra dërguar nga Ervina Saliu 12 dhjetor 2015. Fotot © Ervina Saliu

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim embëlsirë duke ndjekur udhëzimet në vijim

1050 shikime

embelsire

Përbërësit

500 gr miell që fryhet vetë

4 vezë

100 ml vaj

100 gr gjalp të shkrirë

lëkurën e një portokalli të grirë

1 vanilje

4 lugë gjelle kakao

Përgatitja

1

Rrahim 2 filxhana sheqer me vezët për 5 minuta. Më pas shtojmë vajin, gjalpin, lëkurën e portokallit, vaniljen dhe më pas miellin pak nga pak.

2

Në fund shtojmë kakaon. E hedhim gjysmën në forma të vogla ( unë i bëj për fëmijët në shkollë ) gjysmën tjetër e hedhim në një formë mesatare.

3

I pjekim për 15 me 20 minuta në 180 gradë. I lejmë të ftohen, të voglat i servirim me sheqer pluhur dhe tjetrën une e servira me reçel qershie të bërë vetë, doli fantastik. ( Nese nuk keni reçel qershie të bërë vetë mund të përdorni të blerë ose çdo lloj reçeli që ju gjendet në shtëpi ) Ju dalshin fantastike kush merr guximin dhe i ben

Ervina Saliu ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimtve të saj. Klikoni mbi emrin Ervina Saliu për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Ervina Saliu.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: