Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
receta gatimit per shendetlie

Shendetlie ( Receta gatimi nga Erjona Balla )

Shendetlie, një ëmbëlsirë popullore. Receta gatimit për shëndetlie është dërguar nga Erjona Balla 24 maj 2013. Foto © Erjona Balla.

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Erjona Balla klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisni shëndetlie duke ndjekur udhëzimet në vijim.

shendetlie Shëndetlije - Erjona Balla - KuzhinaIme.al

10891 shikime

receta gatimit per shendetlie

Përbërësit

6 vezë

2 vazo mjalt (800 gr) (ose sipas dëshirës)

1 gotë uji sheqer

gjysëm kg arra

1 filxhan çaji gjalp të shkrirë

1 lugë buke me sodë por jo plot

7 gota uji miell

Shërbeti:

1.5 kg ujë

1 kg sheqer

2 fleta barbarozë për aromë

Përgatitja

1

Në enën ku do përgatisim ëmbëlsirën hedhim vezët, sheqerin, arra, mjaltin dhe gjalpin, i përziejmë pak (1 minutë).

2

Sodën e shtojmë tek mielli, e përziejmë mirë dhe miellin ja shtojmë masës më lart përmendur.

3

Në tepsinë ku do pjekim ëmbëlsirën e lyejmë me gjalp ose vaj dhe vendosim masën dhe e pjekim në temperaturë të ulët (80 gradë) për 40 minuta dhe kur ka marë një ngjyrë kafe të çelur bëjmë provën me thikë, nëse thika del e thatë e ngrejmë gradacionin deri sa të mari ëmbëlsira një ngjyrë më të fortë se ngjyra kafe

Erjona Balla ka dërguar në KuzhinaIme.al rreth 100 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Erjona Balla

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: